Читати




Інтернет реклама УБС

Прекрасні рецепти: Карпаччо з гов’ядини

У фільмах і серіалах (особливо наших північно-східних сусідів) часто у дорогих ресторанах можна у замовленні почути незвичну назву страви – карпаччо. Проте мало хто знає, щзо цей делікатес нескладно приготувати в домашніх умовах, необхідно лише заготувати необхідні продукти.

ce_carpaccio

Отож, що ж таке карпаччо? Карпаччо (італ. Carpaccio) – це страва з тонко нарізаних шматочків сирого м’яса, приправлених оливковою олією з оцтом і (або) лимонним соком. Традиційно подається як холодна страва або закуска. Необхідно відмітити, що сьогодні термін “карпаччо” може вживатися стосовно будь-якого тонко нарізаного сирого продукту харчування, включаючи м’ясо, рибу, морепродукти, гриби, фрукти, овочі і інше.

Страва була винайдена у Венеції в 1950 році Джузеппе Чіпріані і названа на честь живописця епохи Реннесансу Вітторе Карпаччо, чиї картини були перенасичені відтінками червоного та білого кольорів. Чіпріані розробив рецепт спеціально для графині Амалії Моченіго, якій лікарі заборонили їсти м’ясо, приготоване при тепловій обробці.

І найцікавіше – як приготувати карпаччо? Наведемо один із найрозповсюдженіших рецептів – карпаччо з гов’ядини. Для приготування страви з розрахунку на двох чоловік нам знадобиться:

  • 200 грам яловичого філе
  • 20 грам пармезану
  • 1 чайна ложка каперсів
  • 40 грам салату руккола або будь-якого іншого

Для заправки страви нам буде потрібно:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка оцту
  • 1/8 чайні ложки гірчиці
  • 1/2 невеликої цибулини

М’ясо слід зачистити від плівок та обсмажити на невеликій кількості оливкової олії по 1 хвилині з кожної сторони, щоб зовні утворилась рум’яна шкірочка. Далі гов’ядина повинна охолонути – після охолодження загорніть її в плівку, покладіть в морозилку на 30-40 хв. Сир наріжте тонкими смужками або покришіть, а для заправки слід подрібнити цибулю та змішати її з іншими інгредієнтами заправки до однорідності.

Звертаємо вашу увагу на те, що в оригінальному рецепті від Чіпріані м’ясо не піддавалось ніякій термообробці – тому не дивуйтесь, якщо в ресторані карпаччо вам подадуть повністю сирим.

Нарешті дістаньте підморожене м’ясо, гострим ножем наріжте тонкими скибочками. Художньо розкладіть нарізані скибочки на тарілці, приправте спеціями, побризкайте заправкою, розкладіть зверху пармезан і каперси. Середину тарілки прикрасьте гіркою салату. Також часто карпаччо подають власне розкладеним вже на листях салату.

Карпаччо з гов’ядини готове! Смачного! 🙂

0
    Коментарі:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



    Поділитись прекрасним
    Розповісти друзям
    Нове на сайті

    Інтернет реклама УБС
    Нові коментарі ВК